Andrea Hamanova

September 23, 2020

#

program

Trendy roku 2021

Když jde o svatbu, míra tradice je téma dne mnoha párů. Tradiční bílé svatby budou vždy populární, ale moderní nevěsty a ženichové budou hledat inspiraci jak vnést osobitost a unikátnost do svého velkého dne. Přinášíme Vám největší trendy pro rok 2021.

Velké versus menší svatby

Je zcela bez diskuze, že svatební svět bude ovlivněn pandemií covid a přesunem svateb z roku 2020.  Svatby budou buď velké, extravagantní, kde bude prostě vše, nebo naopak menší. Menší počet hostů znamená vyšší rozpočet na hlavu, dovolující užit si svatbu se vším všudy.

A jelikož oba tábory budou chtít vložit do svého velkého dne veškerou svou osobnost a kreativitu, očekáváme rok opravdu unikátních svateb.

Páry, které museli svatbu odložit, si ji opravdu užijí, když už museli tak dlouho čekat….Zainvestují do krásných dekorací, jídla, zábavy, prostě své hosty opravdu rozmazlí.

Akt vděčnosti

Svatby budou mít hlubší význam, který bude odrážet vše, co se událo v roce 2020. Všichni budeme vděční za zdraví, bezpečí a možnost se setkat se svými nejbližšími při speciální příležitosti.

A jak to vyjádříme? Třeba osobním vzkazem každému hostu u jeho místa u stolu, rozdání květin babičkám, saxofonista chodící mezi hosty, zajištění chův pro děti, aby se i rodiče pobavili…

Zážitky

Svatby roku 2021 budou o zážitcích. Snoubenci se budou chtít co nejvíce postarat o své hosty a připrav pro ně zážitky typu vykladačů karet, pouličních umělců, kouzelníků apod.

Hollywood Glamour

Rok 2020strávila spousta lidí v teplácích a mikině, takže se budou chtít blýsknout, obléci si blyštivé šaty, dát si na krk perlový náhrdelník nebo si vzít výrazné náušnice.

Raději než nazdobit místo svatby tradičními květinami, páry zaměří svůj rozpočet na vytvoření centrální výrazné dekorace, jako třeba květinového stropu, pod kterým budou sedět na obřadu.

70tá léta

Silným trendem budou 70tá léta, jejich materiály macramé, háčkování, ratan, dřevěné ozdoby a vzorované materiály. Co takhle zkombinovat koberec s marockým vzorem, ratanové křeslo a pampas trávu?

Investice do rodinných památek

Očekáváme, že mnoho nevěst si koupí krásné čelenky či šperky, které budou moci nosit i jindy a zůstanou pro další generace. Asi to bude i předpokládaným baby boomem po covid pandemii.

Svatby během týdne

Svateb bude zřejmě mnoho a některé páry budou muset díky pandemii snížit svůj rozpočet, takže svatby během týdne budou zřejmě častější než kdy jindy. Dalším trendem budou vícedenní svatby, kdy si snoubenci chtějí užít nejen jeden, ale více dní se svými hosty, jet na výlet, plavit se na lodi, udělat si piknik.

Klasické róby a vlečky se vzkazem

Když jde o svatební šaty, celebrity udávají trendy. A styl Meghan Markle je stále in. Všem se líbí klasické, čisté linie a jednoduché, elegantní šaty. To ovšem neznamená, že musí být nudné. Osvěžte je třeba závojem s vašimi iniciály nebo vzkazem, třeba jako Hailey Bieber –Dokud nás smrt nerozdělí. Vlečky budou dlouhé, s výšivkou dělanou na zakázku. Vzkazy v závojích jsou nyní obrovským trendem a takový závoj se určitě stane rodinným klenotem.

Královský satén bude oblíbeným materiálem, tak nádherným u velkých objemných sukní. Satén rozsvítí každou tvář díky jeho přirozenému lesku. A střihy – bez ramínek, zdrženlivější, šaty až ke krku, s balonovými rukávy.

Barvy a květiny

Na shledanou minimalistické bílé, barvy vítejte. Rok 2021 bude ve znamení hojnosti barev jak u květin, dekorací, šatů družiček, ale i šatů svatebních.

Preferujete jemnější variantu? Použijte pastelové barvy v kombinaci s bílou. Ženské květinové a růžové šaty budou horkým trendem pro nekonvenční nevěsty.

Popřemýšlejte o krásných šeřících, pastelových růžových, žlutých a broskvových tulipánech, s přidáním barev jako oranžová či korálová.

Dalšími oblíbenými barvami budou okrová, hořčicová a máslová. Žlutá má tolik nádherných tónů, že vždy a v každé sezoně najdete ten pravý. A navíc vypadá krásně na bohatých látkách jako samet nebo satén.

Zřejmě se bude využívat méně zeleně, s klasickými květinami jako růže, orchideje, sušené textury, delfinium.

Ubrusy s květinovým potiskem, ručně malované podkladové talíře, to vše uvidíme v roce 2021.

Jedlé květy

Některé květiny chutnají stejně dobře, jako vypadají, i proto jsou asi jedlé květy velkým hitem. Použijte jedlé květy do kostek ledu, do drinků, dejte je do salátu a posypte jimi dezerty. Toto je nádherná možnost jak využít květiny i jinak než v dekoracích na stole.

První tanec a skladby

Tak, jako vybíráte perfektní menu, mnoho párů milujících svatbu si na míru sestavují playlist. Nejlepší varianta? Pracujte s profesionálním DJ, vyberte si žánr a oblíbené skladby a zbytek nechejte na expertech.

Více a více párů se věnuje pečlivě choreografii svého prvního tance. Tik Tok zažívá ohromný boom během pandemie a páry se nemohou dočkat, až všem ukáží jejich skvělý styl.  

Přirozené účesy

Jemné, romantické účesy jsou populární už nějakou dobu a tento trend bude pokračovat i nadále. Budeme vídat měkké vykartáčované vlny a více přírodních vln. U vyčesaných vlasů to bude drdoly, i nízko posazené a culíky – skvělé pro minimalistické nevěsty.

Tematické bary

Nic asi nenahradí tradiční bar, ale nápojové stanice, třeba s Gin & Tonic jsou teď velmi trendy. Samoobslužné bary jsou zábavnou a interaktivní cestou pro Vaše hosty jak si namíchat vlastní drink.  Co třeba zmrzlinový bar, ale s Margaritou s různými příchutěmi?

Spirituální vibrace

Trendy páry neváhají vytvořit své vlastní tradice a zahrnout spirituální prvky do jejich svatebního dne, od alternativních obřadů po kameny jako dekorace.

Osvětlení

Správné nasvícení hraje zásadní roli pro vytvoření atmosféry, speciálně při večerní párty. Spousta párů vyhledává netradiční místa jako stodoly, pivnice, zahrady, které je potřeba nasvítit. Vybočte z davu a přidejte křišťálové lustry, svícny, mini stolní lampy, impozantní lampy na zem nebo kombinaci všeho.

Nekonvenční dezerty

Svatební dort nikdy nevyjde z módy, ale kreativní dezerty jsou trendy. Popřemýšlejte nad sýrovou věží, stolem s palačinkami nebo instalací s donuty. A nezapomeňte dát hostům papírové taštičky, aby si vzali dobroty domů.  

Sýr je novým dortem – páry budou chtít dezertní stoly plné sýry, krekrů, oříšků a ovoce. Perfektní pozdní snack pro hosty!

Ekologie a udržitelnost

Stále více párů myslí na ekologii a nechce používat věci, které se nedají zrecyklovat nebo použít jinak později. Víte, že jeden svatební den vyprodukuje tolik emisí jako 5 lidí za celý rok? Zde je několik tipů, jak můžete vnést udržitelnost do svého dne:

-         Tiskněte oznámení na recyklovaný papír nebo pošlete digitální oznámení

-         Použijte sezonní květiny z místní produkce

-         Nabídněte vegetariánskou nebo veganskou variantu menu

-         Podívejte víno/ pivo od místních vinařů / pivařů

-         Použijte rozložitelné konfetti

-         Šaty pro družičky objednejte od místních návrhářů

-         Místo svatebních darů podpořte charitu

-         Použijte papírová nebo nerezová brčka

-         Popřemýšlejte o květinách v květináčích, které budou sloužit i po svatbě

Další blogy

Poslední svatby:

Také chcete mít svou vysněnou svatbu?

on Instagram

@andrea_hamanova_svatby